A közlekedési ágazatnak kiemelt szerepe van abban, hogy 2050-re felépülhessen a nulla nettó kibocsátású gazdaság és társadalom. Az ágazatnak ehhez át kell esnie az üvegházhatásúgáz-kibocsátás drasztikus, körülbelül 90%-os csökkentésével járó átalakuláson. Ezzel együtt megfizethető és egészséges megoldásokat kell biztosítania a polgárok számára.

A fenntartható közlekedés kialakítása a gazdasági növekedéshez is elengedhetetlen, ami különösen fontos a Covid19-világjárványra való tekintettel. Az utóbbi évek komoly hatást gyakoroltak a közlekedésre, az országok közti összeköttetésekre, melynek kezelésére szakterületeken átívelő megközelítésre van szükség. Magyarországon az utóbbi időszakban csökkent a helyi- és helyközi személyszállítás iránti igény, szükség van a közösségi és kerékpáros közlekedés népszerűsítésére, a környezetbarát megoldások előtérbe helyezésére.

Cégünk szakemberi kiemelt tapasztalattal rendelkeznek a közlekedési hálózatokra vonatkozó részletes megvalósíthatósági tanulmányok, fenntartható városi mobilitási tervek és költség-haszon elemzések készítésben, valamint közlekedési modellezésben. Meggyőződésünk, hogy a közlekedési beavatkozásokat elengedhetetlen komplex módon vizsgálni, a városlakók életminőségét, a városok élhetőségét, a bevont források hasznosulását és a környezeti hatásokat egyaránt szem előtt tartva. A fenntartható, intelligens közlekedési megoldásokat a sikeres európai gyakorlatokat megvalósító projektekben szerezett nemzetközi tapasztalataink alapján igyekszünk előmozdítani.